Jubileets logotype har sin grund i en bild, målad av dåtidens främste blommålare, Georg Dionysius Ehret. Bilden beskriver sexualsystemets klass 10.
Linnéjubileet
Carl von Linné
Internationell verksamhet
Trädgård
Utställningar
Turism
Press
Ungdom
Vetenskap & forskning
Folkbildning
Skola
Kalender

Linné aktiviteter i Nederländerna.

Under hela 2007 arrangeras många roliga och spännande aktiviteter i Nederländerna. Det är inte så konstigt eftersom Linnés vistelse i landet har satt djupa spår.

Staden Harderwijk kommer var fylld av Linné-aktiviteter hela året. Linné doktorerade på Harderwijks universitet 1735. Detta och mycket annat kommer att lyftas fram under de olika aktiviteterna för stora och små och alla intressen.

I Amsterdam, där Linné kom i kontakt med många nederländska vetenskapsmän, är det bland annat botaniska trädgården, universitetet, djurparken ´Artis´ och Zoölogiska museet som har något att fira. När Linné kom till Amsterdam för första gången och besökte den botaniska trädgården var han imponerad.... Kom och titta själv vad han såg!

Leiden har också varit av stor betydelse för Linné. Blomsterkungens spår kommer att vara synliga i staden under jubileumsåret. Linné besökte universitetet och intresserade sig av den botaniska trädgården och lärde känna flera vetenskapsmän som hjälpte honom att trycka boken ´Systema Naturae´.

Linnés födelsedag blir förstås inte bortglömd, den 23 maj börjar Linnés ´Horlogium Florae´ att ticka i Rotterdam och födelsedagen firas bland annat på ´Landgoed de Hartekamp´ där Linné bodde längst under sin tid i Nederländerna.

Vetenskapen står naturligtvis också centralt under Linné-året. Kom och var med på seminarier om "Linnean travel: transgressions and narratives",  "Linnaeus 300 - the future of his Science" och "Linnaeus and the Environment, Yesterday and Today"

Nyfiken? Kom till Nederländerna!
Klicka på länken och se hela programmet!

www.linnaeus2007.nl

Keukenhof
 
All information på denna portal ligger kvar sedan jubileumsåret 2007 och har inte uppdaterats sedan dess. Kopiering av bilder från denna portal är ej tillåtet. Vid användning av texter, uppge Linné 2007 som källa.