Linnéjubileet
1707 föddes Carl Linnæus i småländska Råshult. Under 2007 firades hans 300-årsdag i hela Sverige och runtom i världen. Linné2007, som var det officiella namnet på jubileet, bjöd på en mängd spännande arrangemang med alltifrån vetenskapliga konferenser till populärvetenskapliga föreläsningar, utställningar, Linnévandringar i naturen och guidade turer vid Linnéminnen i Småland och Uppland.

Nationellt samordnades fem större projekt: ett svenskt bidrag på Chelsea Flower Show i maj 2007, en dokumentärfilmsserie från sju världsdelar, ett inspirationspaket för skolan, en vandringsutställning och en jubileumsbok. Till detta hölls en mängd arrangemang och aktiviteter runt om i landet och även i särskilda ämnesgrupper, t ex för museer, turism och folkbildning. Internationellt uppmärksammades Linnéåret bland annat genom forskarmöten och evenemang vid ambassader.

På denna portal finns mer information om det stora firandet 2007!

 All information på denna portal ligger kvar sedan jubileumsåret 2007 och har inte uppdaterats sedan dess. Kopiering av bilder från denna portal är ej tillåtet. Vid användning av texter, uppge Linné 2007 som källa.