Jubileets logotype har sin grund i en bild, målad av dåtidens främste blommålare, Georg Dionysius Ehret. Bilden beskriver sexualsystemets klass 10.
Linnéjubileet
Carl von Linné
Internationell verksamhet
Trädgård
Utställningar
Turism
Press
Ungdom
Vetenskap & forskning
Folkbildning
Skola
Kalender

Stockholms kulturfestival

Den 14 augusti drar Stockholms kulturfestival igång och pågår till 19 augusti. Den utspelar sig på torg och platser runt om i Stockholm och flera av platserna har teman. Och ett av festivalens teman i år är Linnés värld.

Galleri So Stockholm i Kungsträdgården förvandlas under festivalen till ett konstnärligt växthus där allmänheten välkomnas att fira botanisten, ekologen, entreprenören och läkaren Linné.

Lördag 18 augusti hålls Stockholms regionala Linnéhögtidsdag. Då arrangeras bland annat Öppna föredrag på temat Läkaren Linné - då och nu på Medelhavsmuseet. Arrangemanget hålls i samarbete med Stockholms Akademiska Forum och inträdet till Medelhavsmuseet är gratis denna dag.

Konstutställningar, vandringar, föreläsningar, teater och praktiska workshops är exempel på vad som ordnas under veckan. Mycket hålls på So Stockholm men även på andra platser runtom i stan arrangeras Linnéinspirerade aktiviteter.
Hela Linnéprogrammet hittar du här.

Ändringar i programmet för Galleri So:

Torsdag kl 13-13.45 Den unge Linné- Linné och kristaller. Geo/gemmologen Linda Klein från Bergianska Trädgården berättar för hela familjen. 
(Samma program kl 15 kvarstår)

Utgår
Fredag Den unge Linné-Hur bor djuren?
Lördag kl 12-12.45 Den unge Linné- Oj, en vulkan!

Istället
Fredag kl 15-15.45 Den unge Linné-Träd och svampar. Biologen och författaren Pelle Holmberg, Studiefrämjandet visar och berättar för hela familjen.

Lördag kl 12-12.45 Den unge Linné- Välkommen till svampriket! Biologen och författaren Pelle Holmberg, Studiefrämjandet visar de giftigaste, vackraste och godaste svamparna för hela familjen.

Söndag kl 15-16 En konstnär och äventyrare berättar. Ambassadör Anders Sandström berättar om färder med urinnevånare i Arktis och Sydamerika och naturexpeditioner under vuxenlivet som fört med sig bl a skulpterande i många material och knivgravyr på renhorn.

Välkommen!

All information på denna portal ligger kvar sedan jubileumsåret 2007 och har inte uppdaterats sedan dess. Kopiering av bilder från denna portal är ej tillåtet. Vid användning av texter, uppge Linné 2007 som källa.