Jubileets logotype har sin grund i en bild, målad av dåtidens främste blommålare, Georg Dionysius Ehret. Bilden beskriver sexualsystemets klass 10.
Linnéjubileet
Carl von Linné
Internationell verksamhet
Trädgård
Utställningar
Turism
Press
Ungdom
Vetenskap & forskning
Folkbildning
Skola
Kalender

Veckobrev 19-1

 
All information på denna portal ligger kvar sedan jubileumsåret 2007 och har inte uppdaterats sedan dess

Det är 17:e maj och det är byte av Götheborgs besättning i Fremantle. Vi mönstrar av efter sju fantastiska veckor till sjöss och nya forskare tar över efter oss.

Vi tänker tillbaka på stunderna från den senaste veckan när vi siktade land den 7:e maj. Alla stod förväntansfulla ute på däck för att vara den förste som skådade den stora kontinenten Australien. Några hade klättrat upp i masttoppen för att vara först, vilket de också blev. Eftersom vi var flera dagar för tidiga för att gå in till kaj, ankrade vi utanför kusten. Under några dagar låg vi för ankar utanför ön "Garden Island", där alla fick tillfälle att gå iland med hjälp av våra skeppsbåtar "Martin" och "Mattias" för att njuta av härliga bad med delfiner som hoppade runt omkring oss, strandpromenader och beachvolleyboll. Ombord på båten turades vi om att arbeta med diverse underhållsarbete av Götheborg för att göra henne riktigt fin och nymålad efter den långa resan hit till andra sidan jordklotet. 

Vi tackar för oss och för en otrolig resa och önskar lycka till på nästa etapp!

Agneta och Gustav