Jubileets logotype har sin grund i en bild, målad av dåtidens främste blommålare, Georg Dionysius Ehret. Bilden beskriver sexualsystemets klass 10.
Linnéjubileet
Carl von Linné
Internationell verksamhet
Trädgård
Utställningar
Turism
Press
Ungdom
Vetenskap & forskning
Folkbildning
Skola
Kalender

Lundastudent vann Linnéspelen

Var lever pandan och var finns tayran? Det ska man försöka svara rätt på i det nya Linnéspelet. Linné2007 har utsett vinnaren i tävlingen Linnéspelen och första pris gick till Christoffer Pettersson vid Lunds Tekniska Högskola.

Spela spelen här!

Fyra dataspel var nominerade i tävlingen som pågått under några månader. Utmaningen kom från Linné2007, som i våras utlyste tävlingen Linnéspelen. Målet var att inspirera unga programmerare att tänka nytt. Tävlingsdeltagarna fick i uppdrag att utveckla ett spel som kunde öppna ögonen för hur kul det är med naturvetenskap. Enligt juryn har vinnaren gjort ett spel som stimulerar på ett pedagogiskt, intressant och inlärningsmässigt sätt och som är både enkelt och genialt.
 
-- Kvalitén har varit väldigt hög, säger Erik Lindgren Linné2007. Alla bidrag har humor och fin grafisk form. Det är roligt att se att man engagerat sig så mycket för att sprida naturvetenskap till unga.
     
Inspirerad av spel där man ska placera ut huvudstäder i rätt land bestämde Christoffer Pettersson sig för att utveckla ett spel där man istället ska placera ut djur på rätt plats runt om i världen. En stor utmaning, förutom själva programmeringen av spelet, blev att hämta in information om alla djuren i spelet. Christoffer har lagt mycket tid på stadsbiblioteket för att lära sig allt om de 75 djuren i databasen.
 
Christoffer Pettersson läser till civilingenjör på informations- och kommunikationsteknik-programmet på Lunds Tekniska Högskola. Vinsten är på 10 000 kronor och två biljetter till Linnéjubileets avslutningsfest på ICEHOTEL i Jukkasjärvi.
 
- Jag är jätteglad över vinsten, säger Christoffer Pettersson. Jag har aldrig varit längre norrut än Göteborg så det ska verkligen bli kul att åka till Lappland.

Är du också sugen på att lära dig mer om världens djur? Besök www.linnespelen.se
All information på denna portal ligger kvar sedan jubileumsåret 2007 och har inte uppdaterats sedan dess. Kopiering av bilder från denna portal är ej tillåtet. Vid användning av texter, uppge Linné 2007 som källa.