Jubileets logotype har sin grund i en bild, målad av dåtidens främste blommålare, Georg Dionysius Ehret. Bilden beskriver sexualsystemets klass 10.
Linnéjubileet
Carl von Linné
Internationell verksamhet
Trädgård
Utställningar
Turism
Press
Ungdom
Vetenskap & forskning
Folkbildning
Skola
Kalender

Linnéspelen

2007 är det 300 år sedan Carl von Linné föddes. Det kommer att firas i hela Sverige och på många platser runtom i världen. Ett av jubileets mål är att bidra till ökad kunskap och väcka nyfikenhet och upptäckarglädje bland barn och ungdomar precis som Linné gjorde. Därför har Linné2007 initierat Linnéspelen. Tävlingen vänder sig till duktiga unga programmerare som kan inspirera till nya tankar.
 
Vad är tävlingen?
Utveckla ett dataspel eller något annat som kan få någon att få upp ögonen för hur kul det är med naturvetenskap. Exempel kan vara ett frågespel om svampar, skapa egna solsystem med fysikens lagar som grund eller kanske ett spel där man får designa ett kamouflagemönster som lurar lejonet.
Tävlingsbidraget ska kunna läggas upp här färdig form och kunna spelas direkt på Linnéjubileets portal. Sista anmälningsdag är den 31 augusti.
 
Pris
1:a pris är 10.000:-. Det vinnande bidraget kommer att läggas upp på Linnespelens hemsida och här på portalen, www.linne2007.se.

Officiell hemsida
www.linnespelen.se

All information på denna portal ligger kvar sedan jubileumsåret 2007 och har inte uppdaterats sedan dess. Kopiering av bilder från denna portal är ej tillåtet. Vid användning av texter, uppge Linné 2007 som källa.